Ryzyko przedsiebiorstw hotelarsko- gastronomicznych.
20 października 2015
Wprowadzenie.
Rozdział 1.
Identyfikacja przedsiebiorstw hotelarskogastronomicznych
1.1. Pojęcie i funkcjonowanie przedsiebiorstw hotelarsko- gastronomicznych
1.1.1. Zaklady gastronomiczne
1.1.2. Obiekty hotelarskie
1.2. Istota, cel i zakres działalności gospodarczej
1.3. Otoczenie przedsiebiorstw turystycznych
1.4. Ogólna charakterystyka dostaw towarów, produktów, surowców dla przedsiebiorstw hotelarsko- gastronomicznych
1.5. Wpływ kosztów zakupu towarów, produktów, surowców, usług na ekonomike swiadczenia usług turystycznych
1.6. Źródła informacji w lancuchu dostaw towarów, produktów, surowców i usług dla przedsiebiorstw hotelarsko- gastronomicznych
Rozdział 2.
Ryzyko oraz metody zarządzania ryzykiem w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
2.1. Istota ryzyka i niepewnosci
2.2. Klasyfikacja ryzyka
2.3. Proces zarządzania ryzykiem
2.4. Metody szacowania ryzykiem
2.4.1. Metody jakosciowe
2.4.2. Metody ilosciowe
2.5. Norma ISO 31000:2009
Rozdział 3.
Ryzyko jakosciowe w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
3.1. Identyfikacja ryzyka wystepujacego w procesach badanych podmiotów
3.2. Okreslenie prawdopodobienstw, skutków, oraz mapy ryzyka wrodzonego poszczególnych procesów
3.3. Mechanizmy kontrolne, prawdopodobienstwa, skutki, oraz mapy ryzyka zlozonego poszczególnych procesów
3.4. Okreslenie sumy punktów dla ryzyka wrodzonego i zlozonego
3.5. Ranking ryzyk, wektorowe mapy ryzyka wrodzonego i zlozonego oraz sila kontroli wewnetrznej
3.6. Badania ankietowe dot. opinii hoteli i restauracji dokonujacych zakupów w ZPM „X”
3.7. Wnioski z przeprowadzonych badan w zakresię ryzyka jakosciowego
Rozdział 4.
Ryzyko ilosciowe w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
4.1. Analiza sprawozdania finansowego
4.2. Analiza wskaznikowa
4.3. Progi rentownosci
4.4. Analiza wrazliwosci zysku operacyjnego
4.5. Możliwościokreslania ryzyka ilosciowego w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
Podsumowanie
Spis tabel
Spis wykresów
Spis rysunków
Spis zalaczników
Bibliografia
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|