Technologia uprawy marchwi jadalnej
20 grudnia 2020
Wstep i cel pracy………. 4
Rozdzial I
Charakterystyka oraz odmiany marchwi ……….6
Rozdzial II
Ogólna charakterystyka gospodarstwa ……….18
Rozdzial III
Technologia uprawy marchwi w badanym gospodarstwie
1. Zmianowanie i uprawa roli………. 18
2. Wysiew ……….20
3. Nawozenie i pielegnacja………. 24
4. Organizmy szkodliwe………. 26
4.1. Zachwaszczenie………. 26
4.2. Choroby………. 28
4.3. Szkodniki………. 32
Rozdzial IV
Biologiczna ochrona roslin
1. Srodki Ochrony Roslin – prawodawstwo polskie………. 34
2. Ochrona przed organizmami szkodliwymi………. 34
Rozdzial V
Zbiór oraz przechowywanie
1. Zasady prawidlowego zbioru, zbiory wlasciwe………. 37
2. Sposoby przechowywania ……….40
Podsumowanie i wnioski………. 46
Literatura………. 48
Spis rysunków ……….50
Spis tabel ……….51
Spis fotografii………. 53
Streszczeni
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|