Analiza płynności finansowej wybranych spółek sektora spożywczego notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w latach 2010-2013
1 marca 2019
Wstęp………… 3
Rozdział 1
Istota analizy finansowej w przedsiębiorstwie
1.1. Geneza analizy w przedsiębiorstwie …………4
1.2. Rodzaje analiz w przedsiębiorstwie………… 6
1.3. Źródła informacji wykorzystywanych w analizie………… 9
1.4. Zadania i cele analizy finansowej………… 11
1.5. Techniki mające zastosowanie w analizie finansowej 14
Rozdział 2
Analiza i zarządzanie płynnością finansową
2.1. Istota płynności finansowej………… 19
2.2. Czynniki kształtujące poziom płynności finansowej………. 21
2.3. Skutki niewłaściwego zarządzania płynnością finansową …………25
2.4. Sposoby pomiaru płynności finansowej w przedsiębiorstwie………… 27
Rozdział 3
Badanie kształtowania się poziomu płynności finansowej w wybranych spółkach sektora spożywczego notowanych na GPW
3.1.Charakterystyka grupy badawczej………… 35
3.2.Kształtowanie się płynności finansowej w analizowanych spółkach………… 40
Zakończenie………… 46
Spis tabel………… 48
Spis rysunków………… 49
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|