Gospodarka wodno-ściekowa na przykładzie
22 października 2021
Wprowadzenie………… 4
Rozdział I
Cel i zakres pracy………… 6
Rozdział II
Wybrane aspekty prowadzenia gospodarki wodno-ściekowej
2.1. Charakterystyka wód………… 7
2.2. Gospodarowanie wodami………… 9
2.3. Wymagania w zakresie jakości wody na cele bytowo-gospodarcze………… 11
2.4. Prawne reguły odprowadzania ścieków ………… 18
Rozdział III
Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach mleczarskich
3.1. Woda jako podstawowy czynnik stosowany w przetwórstwie mleczarskim………… 16
3.2. Charakterystyka ścieków z przemysłu mleczarskiego………… 20
3.3. Metody unieszkodliwiania ścieków mleczarskich………… 40
Rozdział IV
Charakterystyka okręgowej spółdzielni mleczarskiej w Sierpcu
4.1. Historia, zatrudnienie i struktura organizacyjna………… 30
4.2. Profil produkcji i usług………… 33
4.3. Instalacje i urządzenia zakładu………… 37
4.4. Stan środowiska na terenie zakładu ………… 40
Rozdział V
Gospodarka wodna w OSM w Sierpcu
5.1. Warunki poboru wody………… 42
5.2. Analiza jakościowa wody………… 46
5.3. Zapotrzebowanie wody na cele technologiczne………… 48
5.4. Urządzenia do poboru wody………… 53
Rozdział VI
Gospodarka ściekowa w OSM w Sierpcu
6.1. Aspekty prawne gospodarki ściekowej w OSM………… 59
6.2. Charakterystyka ścieków z OSM………… 60
6.3. Infrastruktura techniczna do oczyszczania ścieków………… 65
6.4. Proces technologiczny oczyszczania ścieków………… 74
6.5. Odprowadzanie ścieków i monitoring zanieczyszczeń rzeki………… 76
Podsumowanie i wnioski………… 80
Bibliografia………… 82
Spis tabel………… 86
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|