Czekolada

Wstęp………3

1.Historia Czekolady………5

2.Najwieksi producenci czekolady………17

3.Proces produkcji czekolady ………25

4.1 Mieszanie………27
4.2 Mielenie………27
4.3 Konszowanie………28
4.4 Temperowanie………29
4.5 Formowanie………9
4.6 Pakowanie czekolady………30


4.Charakterystyka wybranych gatunków czekolady………32

5.Wpływ czekolady na organizm czlowieka………36

6.1 Czekolada jako lekarstwo………36
6.2 Czekolada a umysl………37
6.3 Nienasycenie a nalóg………37
6.4 Nienasycenie u kobiet a czekolada………38
6.5 Czekolada a milosc………39
6.6 Czekoladowe rozkosze………40
6.7 Rozkosze zmyslowe………40
6.8 Ozdoba zycia towarzyskiego i kulturalnego………41

6.Wartość odzywcza czekolady i wyrobów czekoladowych………42

7.Wykorzystanie czekolady jako elementu dekoracyjnego deserów i ciast………44

9.Przykladowe receptury gastronomiczne z wykorzystaniem czekolady………48

Litratura………57

Uwaga: Brak przypisów.

 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Zestaw prac magisterskich