Analiza rynku usług hotelarskich w XYZ
22 listopada 2021
Wstęp………..3
Rozdział I
Istota i znaczenie rynku
1.1 Pojęcie rynku ………..5
1.2 Fazy ewolucji rynku……….. 7
1.3 Podmioty rynku……….. 10
1.4 Elementy rynku……….. 12
1.4.1 Popyt……….. 12
1.4.2 Podaż ………..13
1.4.3 Cena ………..14
1.5 Rodzaje rynku ………..14
1.6 Segmenty rynku……….. 17
Rozdział II
Istota hotelarstwa
2.1 Charakterystyka pojęć hotel i hotelarstwo……….. 19
2.2 Istota usługi hotelarskiej……….. 21
2.3 Podstawy prawne funkcjonowania hotelu……….. 25
2.4 Charakterystyka wymogów kategoryzacyjnych ………..27
Rozdział III
Podaż i popyt jako czynnik determinujący powstawanie i rozwój hoteli
3.1 Czynniki wpływające na powstawanie hoteli w XYZ ………..33
3.2 Badanie rynku hoteli w XYZ……….. 35
3.3 Podaż usług hoteli w XYZ ………..38
3.4 Podmioty popytu ………..39
3.5 Potrzeby potencjalnych klientów jako decydujący czynnik popytu ………..41
3.6 Zależność między ceną a popytem ………..42
Zakończenie ………..46
Bibliografia……….. 48
Spis tabel, wykresów, rysunków ………..51
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|