Wykorzystanie drobnoustrojów w produkcji biomateriałów
10 listopada 2019
1. Wprowadzenie
2. Polihydroksykwasy pochodzenia mikrobiologicznego
2.1. Budowa, rodzaje oraz właściwości polihydroksykwasów
2.2. Synteza polihydroksykwasów przez mikroorganizmy
2.3.Zastosowanie polihydroksykwasów
3. Biomateriały powstające z monomerów kwasu mlekowego
3.1. Mikroorganizmy syntezujące kwas mlekowy jako substrat do produkcji poli(kwasu mlekowego)
3.2. Budowa i właściwości poli(kwasu mlekowego)
3.3. Zastosowanie poli( kwasu mlekowego)
4.Polisacharydy
4.1. Rodzaje polisacharydów syntezowanych przez bakterie
4.2. Warunki syntezy wybranych polisacharydów
4.3. Właściwości i zastosowanie polisacharydów
Podsumowanie Piśmiennictwo
Spis rycin i tabel
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|