Wykorzystanie drobnoustrojów w produkcji biomateriałów

10 listopada 2019 Wyłączono Przez administrator

1. Wprowadzenie

2. Polihydroksykwasy pochodzenia mikrobiologicznego

2.1. Budowa, rodzaje oraz właściwości polihydroksykwasów
2.2. Synteza polihydroksykwasów przez mikroorganizmy
2.3.Zastosowanie polihydroksykwasów


3. Biomateriały powstające z monomerów kwasu mlekowego

3.1. Mikroorganizmy syntezujące kwas mlekowy jako substrat do produkcji poli(kwasu mlekowego)
3.2. Budowa i właściwości poli(kwasu mlekowego)
3.3. Zastosowanie poli( kwasu mlekowego)


4.Polisacharydy

4.1. Rodzaje polisacharydów syntezowanych przez bakterie
4.2. Warunki syntezy wybranych polisacharydów
4.3. Właściwości i zastosowanie polisacharydów


Podsumowanie Piśmiennictwo
Spis rycin i tabel