Kuchnia molekularna
3 marca 2019
Wstęp……….5
Rozdział I
Charakterystyka kuchni molekularnej
1.1. Istota i pojęcie kuchni molekularnej.
1.2. Historia i rozwój kuchni molekularnej na świecie………. 7
1.3. Procesy chemiczne i fizyczne w kuchni molekularnej………. 10
Rozdział II
Kuchnia molekularna w Polsce
2.1. Początki i rozwój kuchni molekularnej w Polsce………. 15
2.2. Prekursorzy kuchni molekularnej w polskiej gastronomii………. 17
2.3. Restauracje z kuchnią molekularną w Polsce………. 19
2.4. Stan i perspektywy rozwoju kuchni molekularnej w Polsce………. 22
Rozdział III
Techniki i akcesoria stosowane w kuchni molekularnej
3.1. Składniki wykorzystywane w kuchni molekularnej………. 24
3.2. Sprzęt niezbędny w kuchni molekularnej ……….25
3.3. Techniki używane w kuchni molekularnej………. 27
Rozdział IV
Analiza badawcza dotycząca wykorzystania kuchni molekularnej w wyspecjalizowanych restauracjach w Polsce.
4.1. Metody i techniki badawcze ……….32
4.2. Wyniki badań własnych i ich analiza……….32
4.3. Wnioski wynikające z przeprowadzonych badań……….32
Podsumowanie z wnioskami……….33
Bibliografia……….34
Spis tabel, wykresów, fotografii……….35
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|