Ocena sposobu żywienia grupy pływaków trenujących wyczynowo na terenie miasta X
13 października 2020
I. Wstęp……….. 5
1. Pływanie – charakterystyka dyscypliny……….. 5
2. Specyficzne zasady żywienia pływaków……….. 6
3. Piramida żywienia dla sportowców……….. 8
4. Zalecane i niezalecane produkty w racjonalnej diecie sportowców ………..10
II. Cel pracy ………..13
III. Materiał i metody badawcze
1. Materiał badawczy ………..14
2. Metody badawcze……….. 16
2.1. Analiza wartości odżywczej diety ………..17
2.2. Analiza nawyków żywieniowych ………..17
IV. Wyniki
1. Częstość spożycia produktów zalecanych i niezalecanych w diecie sportowca
2. Wartość energetyczna i odżywcza diety pływaków ………..30
3. Analiza nawyków i zwyczajów żywieniowych pływaków ………..40
3.1. Nawyki pływaków związane z żywieniowym wspomaganiem wysiłku fizycznego ………..51
V. Dyskusja ………..55
Wnioski……….. 63
Bibliografia……….. 65
Spis tabel……….. 70
Spis rycin……….. 71
Streszczenie ………..72
Aneks……….. 73
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|