Rewitalizacja terenów historycznych i spoleczno – kulturowych na przykładzie miasta Bielsko – Biala
22 października 2015
Wstęp
Rozdział 1.
Tereny historyczne i spoleczno – kulturowe w obszarze miasta
1.1. Spoleczny wymiar przestrzeni
1.2. Funkcje społeczne przestrzeni publicznych
1.3. Przestrzenie kulturowe i historyczne
1.4. Przeksztalcenia przestrzeni miejskiej
1.5. Dziedzictwo kulturowe
1.6. Zabytki i ochrona zabytków
1.7. Ochrona dziedzictwa kulturowego w ramach UNESCO
1.8. Zarządzanie obiektami dziedzictwa kulturowego
1.8.1. Zarządzanie obiektami dziedzictwa kulturowego – zalozenia teoretyczne
1.8.2. Kopalnia w Wieliczce jako przyklad dobrego zarządzania obiektem dziedzictwa kulturowego w Polsce
Rozdział 2.
Rewitalizacja
2.1. Rewitalizacja – podstawy teoretyczne
2.2 Podmioty odpowiedzialne za rewitalizacje
2.3 Obszary poddawane rewitalizacji
2.4. Lokalne Programy Rewitalizacji
2.5. Rewitalizacja zabytków
2.5.1. Rewitalizacja obszarów sródmiejskich
2.5.2 Rewitalizacja zabytkowych obiektów poprzemyslowych
2.5.3. Rewitalizacja osiedli mieszkaniowych
2.6 Finansowe aspekty rewitalizacji
2.6.1. Modele finansowania procesów rewitalizacyjnych
2.6.2 Rewitalizacja z wykorzystaniem środków Unii Europejskiej
Rozdział 3.
Rewitalizacja przestrzeni historycznych i kulturowych na przykładzie miasta Bielsko – Biala
3.1. Bielsko – Biala – podstawowe informacje
3.2. Przestrzenie o znaczeniu historycznym i kulturowym w Bielsku-Bialej
3.3. Rewitalizacja w dokumentach miejskich
3.3.1. Strategia Rozwoju Miasta
3.3.2. Program Rewitalizacji Obszarów Miejskich
1.3.3. Rewitalizacja w dokumentach planistycznych
3.4. Rewitalizacja Starówki w Bielsku – Bialej – studium przypadku
3.5. Podsumowanie dotychczasowych dokonan
Rozdział 4.
Ocena rewitalizacji Starówki w Bielsku – Bialej – wyniki badan bezposrednich
4.1. Opis zastosowanej metody badawczej
4.2. Wyniki badan bezposrednich
4.3. Wnioski i rekomendacje
Zakończenie
Wykaz zródel
Spis rysunków
Spis tabel
Spis wykresów
Zalacznik
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|