Specyfika doboru diety i treningu w kształtowaniu siły i masy mięśniowej

10 listopada 2019 Wyłączono Przez administrator

Wstęp

Rozdział I
Fizjologiczne podstawy funkcjonowania mięśni

1.1. Budowa i funkcje mięśni szkieletowych
1.2. Metabolizm substratów energetycznych
1.3. Wpływ wysiłku na wykorzystanie substratów energetycznych
1.4. Adaptacja organizmu w odpowiedzi na trening fizyczny
Wnioski do rozdziału

Rozdział II
Rola i znaczenie diety podczas treningu

1.1 Charakterystyka i źródła składników pokarmowych
1.2 Zapotrzebowanie energetyczne w procesie rozwijania siły i masy mięśniowej
1.3 Zasady żywienia podczas zwiększania masy mięśniowej
1.4 Zasady żywienia podczas redukcji masy ciała
Wnioski do rozdziału

Rozdział III
Specyfika treningu siły i masy mięśniowej

1.1 Charakterystyka siły, jako zdolności motorycznej
1.2 Specyfika treningu siły mięśniowej
1.3 Specyfika treningu masy mięśniowej
1.4 Przykładowy mikrocykl treningowy ukierunkowany na rozwój masy mięśniowej
1.5 Przykładowy mikrocykl ukierunkowany na wzrost siły maksymalnej

Wnioski do rozdziału
Podsumowanie
Literatura
Dodatki
Spis Rysunków
Spis Tabel
Spis Wykresów