Wpływ produkcji roślinnej na środowisko
6 marca 2019
Wstęp
1. Rys historyczny rolnictwa
2.Tendencje warunków środowiskowych związanych z rolnictwem od 1990 r
3. Środki ochrony roślin w aspekcie ochrony środowiska
3.1. Charakterystyka środków ochrony roślin
3.1.1. Zastosowanie i działanie
3.1.2. Klasyfikacja pestycydów
3.2. Środki ochrony roślin w świetle ochrony środowiska
3.2.1. Los i zachowanie w środowisku
3.2.2. Pestycydy w środowisku
3.2.3. Identyfikacja i ocena środków ochrony roślin w zakresie bezpieczeństwa dla środowiska
4. Jakość gleby
4.1. Degradacja gleb wywołana przez erozję wodną i wiatr
4.2. Pogorszenie właściwości fizycznych gleb w wyniku uprawy rolnej
4.3. Spadek zawartości próchnicy
4.4. Zakwaszenie i zasolenie gleb
5. Jakość wody
5.1. Nawozy azotowe jako źródło zanieczyszczeń
5.2. Nawozy fosforowe jako źródło zanieczyszczeń
5.3. Ograniczanie wydalania fosforu i azotu do środowiska
6. Emisja gazu cieplarnianego do atmosfery
7. Zmiany bioróżnorodności w krajobrazie wiejskim
8. Wpływ rolnictwa na środowisko naturalne
9. Idea zrównoważonego rolnictwa
10. Ochrona ekosystemów rolniczych w UE
11. Możliwości poprawy stanu środowiska wiejskiego w Polsce
Podsumowanie
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|