Charakterystyka kuchni w filozofii kryszny.
5 marca 2019
Wstęp……….. 3
Rozdział. 1.
Charakterystyka ruchu hare kryszna.
1.1. Historia i geneza ruchu hare kryszna………… 5
1.2. Ruch hare kryszna we współczesnej kulturze i społeczeństwie………… 9
1.3. Założenia filozoficzne………… 14
Rozdział 2.
Charakterystyka wegetarianizmu.
2.1. Historyczne motywacje wegetarianizmu………… 19
2.2. Współczesne podłoże ideologiczne………… 22
2.3. Wady i zalety wegetarianizmu………… 26
Rozdział 3.
Kuchnia w ruchu hare kryszna.
3.1. Wpływ filozofii i religii na sposób odżywiania………… 30
3.2. Przygotowanie i podawanie potraw w kuchni wedyjskiej………… 33
3.3. Podstawowe składniki………… 34
3.4 Przykładowe menu………… 40
Podsumowanie i wnioski………… 45
Bibliografia………… 47
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|