Enoturystyka w Polsce – stan obecny i perspektywy rozwoju
5 marca 2019
Wstęp
Rozdział I
Teoretyczne podstawy pracy
1.1. Definicja enoturystyki ……….6
1.2. Profil enoturysty ……….7
1.3. Polskie organizacje winiarskie ……….9
Rozdział II
Historia winiarstwa
2.1. Historia winiarstwa na świecie ……….11
2.2. Historia winiarstwa w Polsce……….17
Rozdział III
Regiony winiarskie– stan obecny(podział wg III Konwentu Winiarzy Polskich)
3.1 Region Zielonogórski ……….26
3.2 Polska centralna i północna ……….27
3.3 Dolny śląsk……….27
3.4 Małopolski Przełom Wisły (oraz województwo lubelskie) ……….28
3.5 Region Małopolski ……….29
3.6 Region Podkarpacki ……….30
3.7 Największe winnice w Polsce ……….32
Rozdział IV
Perspektywy rozwoju enoturystyki w Polsce
4.1 Analiza SWOT ……….37
4.2 Perspektywy rozwoju ……….41
Podsumowanie i wnioski końcowe
Bibliografia
Spis rycin i fotografii
Wykaz tabel
Streszczenie
Opis zawartośći pracy:
Niniejsza praca zawiera opis zagadnienia jakim jest winiarstwo i enoturystyka bezpośrednio z nim związana.
Opisano również rys historyczny rozwoju winiarstwa na świecie i w Polsce w części drugiej.
W części trzeciej przedstawiono podział kraju na sześć regionów winiarskich wraz z krótką historią i największymi winnicami.
Część czwarta poświęcona jest ocenie stanu obecnego infrastruktury enoturystycznej oraz szansy jej rozwoju w oparciu o analizę SWOT.
W ostatniej części zawarto podsumowanie i wnioski końcowe powstałe na podstawie wcześniej przedstawionej analizy, literatury przedmiotu i własnych spostrzeżeń.
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|