Odżywianie, a wybrane choroby cywilizacyjne

Wstęp

Rozdział 1
Zdrowe odżywianie
1.1. Zasady zdrowego żywienia
1.2. Współczesne trendy żywieniowe
1.3. Żywność ekologiczna
1.4. Żywność wysoko przetworzona, a choroby cywilizacyjne

Rozdział 2
Zmiany w odżywianiu na przestrzeni lat 22

Rozdział 3
Codzienna dieta, a wybrane choroby cywilizacyjne XXI wieku
3.1. Nadciśnienie tętnicze
3.2. Otyłość
3.3. Cukrzyca typu II
3.4. Wybrane alergie pokarmowe

Rozdział 4
Promocja zdrowia i jej wpływ na społeczeństwo

4.1. Wpływ telewizji na promocję zdrowia
4.2. Edukacja

Podsumowanie
Bibliografia

Aby pobrać, wyślij SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto