Substancje intensywnie słodzące

5 marca 2019 0 Przez administrator


Wstęp

I. Cel i zakres pracy

II. Przegląd piśmiennictwa
1. Historia substancji słodzących
2. Definicja i podział substancji intensywnie słodzących
3. Charakterystyka substancji intensywnie słodzących
3.1. Syntetyczne substancje intensywnie słodzące
3.1.1. Aspartam (E 951)
3.1.2. Sukraloza (E 955)
3.1.3. Acesulfam K (E 950)
3.1.4. Sacharyna (E 954)
3.1.5. Cyklaminiany
3.1.6. Alitam
3.1.7. Neotam
3.2. Alkohole cukrowe wypełniające
3.2.1. Mannitol (E 421)
3.2.2. Sorbitol (E 420)
3.2.3. Ksylitol (E 967)
3.2.4. Maltitol (E 965)
3.2.5. Erytrytol (E 968)
3.2.6. Laktitol (E 966)
3.3. Naturalne substancje słodzące
3.3.1. Taumatyna (E 957)
3.3.2. Mabinlina
3.3.3. Mirakulina
3.3.4. Kurkulina
3.3.5. Monellina
3.3.6. Glicyryzyna
3.3.7. Stewiozyd
4. Zastosowanie substancji słodzących w przemyśle spożywczym
5. Wpływ substancji słodzących na zdrowie

Podsumowanie
Spis literatury

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto