Zastosowanie metody QueChers w analizie zanieczyszczeń żywności

5 marca 2019 Wyłączono Przez administrator

Wprowadzenie

Rozdział 1
Teoretyczne aspekty zanieczyszczenia żywności

1.1. Zanieczyszczenia żywności
1.2. Rodzaje czynników zanieczyszczających żywność
1.2.1. Pestycyd
1.2.2 Dioksyny i polichlorowane bifenyle
1.2.3. Mikotoksyny
1.2.4. Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
1.2.5. Azotany(III) i azotany(V)

Rozdział 2
Zastosowanie metod chromatograficznych do oznaczania zanieczyszczenia w żywności

2.1. Etapy przygotowania prób do analizy
2.1.1 Przygotowanie próbek dla Pestycydów
2.1.2 przygotowanie próbek dla Dioksyny
2.1.3. Przygotowywanie próbek dla Mikotoksyny
2.1.4. Przygotowywanie próbek dla Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
2.1.5. Przygotowywanie próbek dla Azotany(III) i azotany(V)
2.2. Oznaczanie zanieczyszczeń

Rozdział 3
Wyniki i dyskusja

Podsumowanie
Bibliografia
Spis tabel
Spis rysunków