Ocena spozycia warzyw i owoców w populacji gimnazjalistów.



Wstęp…….3

Rozdzial I.
Czesc teoretyczna…………5

1. Charakterystyka wieku i opis wieku dorastania
2. Zasady racjonalnego zywienia młodzieży gimnazjalnej
2.1. Norma zywienia
2.2. Dzienna racja pokarmowa
3. Znaczenie warzyw i owoców w diecie
3.1. Wpływ wybranych substancji zawartych w warzywach i owocach na stan zdrowia mlodziezy
3.1.1. Witaminy
3.1.2. Skladniki mineralne
3.1.3. Blonnik pokarmowy
3.1.4. Substancje antyoksydacyjne
3.1.5. Inne substancje o dzialaniu przeciwnowotworowym

Rozdzial II.
Czesc praktyczna………..37

1. Cel pracy
2. Material i metody
3. Wyniki badan i ich omówienie
4. Wnioski

5. Aneks………50
6. Bibliografia


 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>