Rola diety w zwalczaniu cukrzycy typu 2
3 marca 2019
Wstęp…………3
Rozdział 1
Charakterystyka cukrzycy typu 2
1.1. Mechanizm i objawy choroby…………5
1.2. Epidemiologia cukrzycy typu 2…………7
1.3. Czynniki ryzyka cukrzycy typu 2 …………8
1.4. Leczenie cukrzycy typu 2 …………10
Rozdział 2
Rola żywienia w zapobieganiu i leczeniu cukrzycy typu 2
2.1. Wprowadzenie…………11
2.2. Składniki niezbędne w diecie przeciwcukrzycowej…………15
2.2.1. Węglowodany…………15
2.2.2. Tłuszcze…………20
2.2.3. Białko …………25
2.2.4. Witaminy i biopierwiastki…………26
2.3. Składniki niepożądane w diecie antycukrzycowej…………32
Rozdział 3
Rola aktywnego trybu życia w zapobieganiu i leczeniu cukrzycy typu 2
3.1. Aktywny tryb życia jako sposób na cukrzycę typu 2 i na inne choroby cywilizacyjne…………35
3.2. Mechanizmy działania wysiłku fizycznego na procesy metaboliczne…………40
Rozdział 4
Opis przypadku…………45
Podsumowanie…………44
Piśmiennictwo…………46
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|