Tłuszcze 'omega’ w produktach spożywczych i suplementach diety
3 marca 2019
Wstęp……….3
Rozdział 1
Zasady zdrowego odżywiania się i suplementacji diety
Rozdział 2
Tłuszcze i kwasy tłuszczowe jako kluczowy element diety człowieka
2.1. Tłuszcze w teorii……….8
2.2. Podział tłuszczów……….9
2.3. Kwasy tłuszczowe nasycone i w konfiguracji trans kontra kwasy tłuszczowe nienasycone……….11
Rozdział 3
Kwasy tłuszczowe omega, jako najlepsza dla człowieka forma tłuszczów
3.1. Kwasy omega w teorii……….13
3.2. Wpływ kwasów tłuszczowych omega na zdrowie……….15
Rozdział 4
Przegląd produktów spożywczych zawierających kwasy tłuszczowe OMEGA
4.1. Wprowadzenie……….19
4.2. Oleje roślinne……….19
4.3. Ryby i olej z ryb……….28
Rozdział 5
Suplementy diety z kwasami tłuszczowymi OMEGA.34
Podsumowanie i wnioski……….37
Piśmiennictwo……….40
Streszczenie i słowa kluczowe……….43
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|