Transport specjalistyczny na przykładzie przewozu artykulów zywnosciowych
25 października 2015
Wprowadzenie, cel pracy
Rozdział 1.
Systemy bezpieczenstwa zdrowotnego
1.1. Ustawa o bezpieczenstwie zywnosci i zywienia
1.1.1. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej
1.1.2. System zarządzania bezpieczenstwem zywnosci – HACCP
1.1.3. IFS – International Food Standard
1.1.4. IFC Logistic
1.2. Uregulowania prawne przewozu drogowego zywnosci
1.2.1. Międzynarodowe uregulowania prawne przewozu drogowego zywnosci
1.2.2. Krajowe uregulowania prawne przewozu drogowego zywnosci
1.2.3. Protokól ATP
1.2.4. Obszar obowiazywania Umowy ATP
Rozdział 2.
Warunki transportu produktów spozywczych i zywnosciowych
2.1. Informacje ogólne o produktach spozywczych
2.2. Przewóz artykulów spozywczych
2.3. Warunki temperaturowe podczas transportu produktów zywnosciowych wg Umowy ATP z 2010r
2.4. Rodzaje pojazdów przeznaczonych do transportu zywnosci
2.4.1. Transport miesa surowego chlodzonego
2.4.2. Transport drobiu
2.4.3. Transport chleba i produktów podobnego rodzaju
2.4.4. Transport ryb
2.4.5. Transport mleka pasteryzowanego i produktów mlecznych
2.4.6. Transport jaj
2.4.7. Samochody do przewozu luzem materialów sypkich i suchych, np. maki, cukru, soli
2.4.8. Transport napojów
2.5. Znakowanie środków transportu
2.6. Badania pojazdów chlodniczych
Rozdział 3.
Techniczne i informatyczne rozwiazania w transporcie zywnosci
3.1. Rozwiazania konstrukcyjne naczep i kontenerów chlodniczych
3.2. Materialy izolacyjne wykorzystywane w naczepach transportu chlodniczego
3.3. Urzadzenia rejestrujace temperature
3.4. Systemy informatyczne przeznaczone do kontroli i nadzoru nad przewozem artykulów zywnosciowych
3.4.1. System Telematik Trailer
3.4.2. System Infosat
3.4.3. System przesylania danych pomiedzy naczepa a ciagnikiem samochodowym (DS Ster-Tir) firmy Data System
Zakończenie
Literatura
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|