Analiza ekonomiczno- finansowa przedsiębiorstwa hotelarskiego (na przykładzie hotelu 'Pomorze’)
9 października 2015
Wstęp
I. Pojęcie, cel, podzial analiz ekonomiczno-finansowych i ich znaczenie w hotelarstwie
II. Informacje ogólne o przedsiębiorstwie hotelarskim „Pomorze”
III. Analiza sprawozdan finansowych
3.1 Analiza bilansu przedsiębiorstwa hotelarskiego „Pomorze”
3.1.1 Analiza pozioma bilansu
3.1.2 Analiza pionowa bilansu
3.2. Analiza rachunku zysków i strat przedsiębiorstwa hotelarskiego „Pomorze”
3.3 Analiza rachunku przeplywów środków pienieznych
3.4 Analiza wskaznikowa przedsiębiorstwa hotelarskiego „Pomorze”
3.4.1 Zastosowanie wskazników plynnosci finansowej
3.4.2 Zastosowanie wskazników zadłużenia (wyplacalnosci)
3.4.3 Zastosowanie wskazników sprawnosci(obrotowosci) działania
3.4.4 Zastosowanie wskazników zyskownosci (rentownosci)
3.4.5 Pelna analiza przeplywu środków pienieznych
IV. Możliwościwykorzystania wskazników operacyjnych w ocenie działalności hoteli
Podsumowanie
Spis tabel………………………. 35
Spis wykresów……………………. 37
Literatura………………………. 38
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|