Cechy sensoryczne mleka zagęszczonego – wytyczne normatywne a możliwości technologii żywności

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp…….9

1. Cel i zakres pracy……. 10

2. Przegląd literatury

2.1. Technologia produkcji mleka zagęszczonego niesłodzonego……. 11
2.2. Technologia produkcji mleka zagęszczonego słodzonego …….25
2.3. Standardy jakości mleka zagęszczonego……. 29
2.4. Analiza przepisów prawnych w Polsce i Unii Europejskiej …….31
2.5. Wpływ procesów technologicznych na jakość sensoryczną mleka zagęszczoneg……. 33


3. Część praktyczna pracy

3.1. Analiza rynku mleka zagęszczonego …….36
3.2. Wyniki i ich omówienie …….36
3.3. Dyskusja wyników …….41


Podsumowanie i wnioski……. 47
Spis piśmiennictwa……. 48
Aneks……. 52