Ocena i analiza ryzyka zawodowego jako elementu systemu zarządzanie Bezpieczenstwem i Higiena Pracy na stanowisku spedytora

11 października 2015 0 Przez administrator



Wstęp

Rozdział 1
Teoretyczne podstawy oceny ryzyka zawodowego

1.1. Pojęcie ,, ryzyko zawodowe’’
1.2. Unormowania prawne dotyczace oceny ryzyka zawodowego w Unii Europejskiej
1.3. Unormowania prawne dotyczace oceny ryzyka zawodowego w Polsce
1.4. Metody oceny ryzyka zawodowego
1.4.1. Wstępna analiza zagrozen – PHA ( Preliminary Hazard Analysis)
1.4.2. Matryca ryzyka (wg normy PN-N-18002) wg skali pieciostopniowej
1.4.3. Wskaznik ryzyka – Metoda RISK SCORE
1.4.4. Metoda 5 kroków


Rozdział 2
System zarządzania bhp

2.1. Co to jest system zarządzania BHP
2.2. Podstawowe systemy zarządzania BHP
2.3. Jak powinien wygladac system zarządzania bhp w przedsiębiorstwie
2.4. Pozytywne strony wdrazania systemu zarządzania bhp w przedsiębiorstwie
2.5. Jak wdrozyc system BHP w przedsiębiorstwie


Rozdział 3
Analiza ryzyka zawodowego na stanowisku spedytora

3.1. Charakterystyka stanowiska pracy spedytora
3.1.1. Wymagania ogólne dla pomieszczenia , stanowiska pracy i pracownika
3.1.1.1. Pomieszczenia pracy
3.1.1.2. Stanowisko pracy
3.1.1.3. Organizacja pracy
3.2. Zagrozenia na stanowisku pracy spedytora
3.2.1. Pojęcie zagrozenia, klasyfikacja i skutki zagrozen
3.2.2. Zagrozenia na stanowisku pracy spedytora
3.2.2.1. Pomiar czynników szkodliwych i uciazliwych
3.2.2.2. Podstawowe zagrozenia na stanowisku spedytora
3.2.2.3. Karta pomiaru ryzyka zawodowego spedytora
3.2.2.4. Karta pomiaru ryzyka zawodowego spedytora


Rozdział 4
Karta Oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy spedytora

4.1. Pojęcie karta oceny ryzyka zawodowego
4.2. Planowanie dzialan wynikajacych z oceny ryzka zawodowego
4.3. Karta Oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy spedytora


Podsumowanie
Bibliografia