Produkty spożywcze jako źródło witamin w latach 2000-2016

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Streszczenie……….. 4
Summary………. 5
Wstęp………. 6

Rozdział 1
Zagadnienie w świetle literatury

1.1 Witaminy rozpuszczalne w wodzie – charakterystyka, rola i występowanie………. 8
1.2. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach – charakterystyka, rola i występowanie………. 18


Rozdział 2
Cel pracy………. 23

Rozdział 3
Część doświadczalna

3.1. Materiał badawczy………. 24
3.2. Metodyka badań………. 24
3.2.1. Obliczanie całodobowej racji pokarmowej………. 24
3.2.2. Skład fizykochemiczny w 100g części jadalnych……….. 25
3.2.3. Procentowe spożycie składnika z danej grupy produktów spożywczych……….. 25


Omówienie wyników ……….27
Wnioski………. 72
Literatura………. 73