Zalecenia zywieniowe dla dzieci i mlodziezy. Przykladowe oferty w gastronomii
26 października 2015
Wstęp………..5
1. Cel, zakres, material i metodyka pracy.
1. Cel i zakres………..7
2. Material i metodyka pracy………..7
Rozdział I
Zasady racjonalnego zywienia w róznych okresach zycia.
1.1. Zywienie niemowlat i dzieci do lat 3………..9
1.2. Zywienie dzieci w wieku przedszkolnym………..13
1.3. Podstawowe zalecenia zywieniowe dla mlodziezy………..16
1.3.1. Normy zywienia i zalecane racje pokarmowe………..18
1.3.2. Dobór asortymentowy produktów dla dzieci i mlodziezy………..20
Rozdział II
Zalecenia przy sporzadzaniu ofert w gastronomii dla dzieci mlodziezy
2.1. Zapotrzebowanie zywnosciowe dzieci i mlodziezy………..23
2.2. Planowanie jadlospisu dla dzieci i mlodziezy……….. 26
2.2.1. Zalecenia w zakresię pokrycia potrzeb energetycznych……….. 33
2.2.2. Zywienie dietetyczne dzieci i młodzieży z nadwaga………..37
2.2.3. Zalecenia zywieniowe dla wegetarian ………..41
Rozdział III
Przykladowe oferty w gastronomii dla dzieci i mlodziezy.
3.1.
3.2.
3.3.
Podsumowanie i wnioski………..43
Spis literatury………..45
Spis tabel………..46
Zalaczniki ………..47
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|