BHP oraz ergonomiczna ocena stanowiska w zakładzie produkcyjnym
3 marca 2019
Wstęp
Rozdział 1
Podstawy teoretyczne – charakterystyka podstawowych terminów i pojęć
1.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy, a ergonomiczna diagnoza stanowisk roboczych
1.2. Układ człowiek–praca i jego zadania w przedsiębiorstwie
1.3. Zagrożenia na stanowisku pracy
1.4. Materialne czynniki środowiska pracy
1.5. Techniczno-organizacyjne czynniki środowiska pracy
1.6. Wybrane metody oceny ryzyka zawodowego i ergonomii stanowisk roboczych
Rozdział 2
Charakterystyka badanego przedsiębiorstwa
2.1. Podstawowe informacje o powstaniu i rozwoju firmy oraz przedmiot i zakres działalności przedsiębiorstwa
2.2. Misja i wizja przedsiębiorstwa oraz ogólny model biznesowy
Rozdział 3
Badania własne i analiza ich wyników
3.1. Opis i prezentacja wybranego stanowiska pracy
3.2. Charakterystyka zagrożeń na analizowanym stanowisku produkcyjnym – analiza i ocena ryzyka zawodowego
3.3. Badanie obciążenia statycznego metodą OWAS – ocena komfortu pracy
Podsumowanie
Bibliografia
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|