Rozwój sprawności fizycznej zawodników trenujących kulturystykę
3 marca 2019
Wstęp……….. 4
Rozdział 1
Geneza i istota kulturystyki
1.1. Historia kulturystyki ……….6
1.2. Reżimy treningowe jako podstawowa metoda ……….13
1.3. Cechy motoryczne w treningu………. 17
1.4. Zasady Waidera w ćwiczeniach ……….18
Rozdział 2
Metody treningu reżimowego w kulturystyce
2.1. Budowa mięśni i włókien ……….21
2.2. Uwarunkowania siły mięśni ……….24
2.3. Rozgrzewka, regeneracja i intensywność treningu ……….27
2.5. Zasady treningu piramidalnego kilku partii mięśni………. 32
Rozdział 3
Wskazania dietetyczne dla trenujących kulturystykę
3.1. Podstawy żywienia w kulturystyce ……….37
3.1.1. Dieta w okresie przejściowym ……….37
3.1.2. Dieta w okresie budowania siły mięśniowej………. 39
3.1.3. Dieta w okresie budowania masy mięśniowej………. 41
3.1.4. Dieta w okresie kształtowania masy mięśniowej………. 44
3.2. Witaminy, minerały i suplementy diety ……….47
3.4. Odżywki białkowe ……….52
Zakończenie ……….56
Bibliografia ……….57
Spis Fotografii ……….59
Spis Tabel………. 59
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|