Organizacja oraz aspekty techniczne działalności hotelowej na przykładzie działalności hotelu Horda w Słubicach

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp

Rozdział I
Hotel jako przedsiębiorstwo

1.1. Podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa
1.2. Ekonomiczne aspekty hotelarstwa
1.3. Działalność wytwórcza i usługowa hoteli
1.3.1. Dyrekcja i zarząd
1.3.2. Recepcja
1.3.3. Gastronomia hotelu


Rozdział II
Organizacja i technika pracy hotelu

2.1. Budynek i urządzenia znajdujące się w hotelarstwie
2.2. Charakterystyka produktów hotelowych
2.3. Pracownicy hotelu i ich zadania


Rozdział III
Organizacja i technika pracy hotelu na przykładzie Hotelu Horda w Słubicach

3.1.Ogólna charakterystyka Hotelu Horda
3.1.1. Infrastruktura hotelu
3.1.2. Personel hotelu
3.2. Działania marketingowe
3.3. Perspektywy rozwoju obiektu hotelarskiego


Zakończenie
Literatura
Spis fotografii