System organizacji i funkcjonowania usług hotelarskich.
18 października 2015
Wstęp………3
Rozdział I.
Hotel i usługi hotelarskie
1.1 Zarys rozwoju hotelarstwa w Polsce i na swiecie………5
1.2 Podstawowe pojęcia w hotelarstwie………13
1.3 Definicja usług hotelarskich………15
1.4 Rodzaje i podzial usług hotelarskich………19
1.4.1 Podstawowe usługi hotelarskie………21
1.4.2 Uslugi hotelarskie o wyzszym standardzie………22
1.4.3 Korzysci z posiadania dodatkowych usług hotelarskich………28
Rozdział II.
Organizacja działalności hotelarskiej
2.1 Rodzaje działalności i ich aspekty organizacyjne………31
2.2 Organizacja pracy………32
2.3 Zaopatrzenie i magazynowanie………35
2.4 Systemy rezerwacji………36
2.5 Imprezy specjalne………38
2.6 Systemy rozliczen………43
2.7 Jakość w hotelarstwie………43
Rozdział III.
Organizacja i funkcjonowanie usług hotelarskich w hotelu X i hotelu Y
3.1 Ogólna charakterystyka hotelu X i hotelu Y………47
3.2 Ocena porównawcza systemu organizacji w hotelu X i w hotelu Y………48
3.3 Ocena porównawcza usług oferowanych przez hotel X i hotel Y………50
Podsumowanie i wnioski koncowe………54
Bibliografia………55
Spis tabel i rysunków………56
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|