Złe nawyki żywieniowe mające wpływ na rozwój miażdżycy
3 marca 2019
Wstęp………2
Rozdział I
Miażdżyca jako choroba cywilizacyjna
1. Przyczyny powstawania miażdżycy………. 5
1.1. Czynniki wpływające na zwiększenie ryzyka zachorowania………. 7
2. Przebieg choroby………. 10
3. Skutki i następstwa miażdżycy………. 12
4. Miażdżyca u dzieci i młodzieży………. 14
5. Farmakoterapia w leczeniu miażdżycy………. 16
Rozdział II
Zasady żywienia w chorobach układu krążenia
1. Nieprawidłowe nawyki żywieniowe………. 21
2. Zasady prawidłowego odżywiania………. 23
3. Zalecenia żywieniowe w miażdżycy oraz wybór właściwej diety………. 27
Rozdział III
Profilaktyka w zapobieganiu chorobom układu krążenia
1. Profilaktyka wczesnego wykrywania chorób układu krążenia………. 35
2. Znaczenie aktywności fizycznej………. 40
3. Eliminacja stresu w codziennym życiu………. 45
Zakończenie ………50
Bibliografia ………52
Spis rysunków……… 57
Spis tabel……… 58
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|