Motywy zachowań współczesnych konsumentów na rynku usług gastronomicznych na przykładzie firmy XYZ

6 marca 2019 Wyłączono Przez administrator



Wstęp 10

Rozdział 1.
Zagadnienia metodologiczne

1.1. Problem i cele badań ………13
1.2. Hipotezy badawcze……… 17
1.3. Metoda i organizacja badań ………20
1.4. Charakterystyka badanej populacji ………22
1.5. Charakterystyka badanego przedsiębiorstwa XYZ ………26

Rozdział 2.
Rynek usług gastronomicznych w Polsce

2.1. Istota i rola gastronomii we współczesnej gospodarce rynkowej ………33
2.2. Pojęcie gastronomii i jej funkcje ………34
2.3. Formy gastronomii. ………39
2.3.1. Kryteria klasyfikacji zakładów gastronomicznych ………39
2.4. Podsystemy gastronomii w gospodarce rynkowej ………40
2.5. Rodzaje zakładów gastronomicznych ………41
2.6. Przychody z działalności gastronomicznej w 2009 roku ………44
2.6.1. Przewidywane trendy na polskim rynku gastronomicznym ………45
2.7. Preferencje i gusta współczesnych konsumentów ………46
2.8. Charakterystyka rynku usług gastronomicznych ………49
2.8.1. Centra handlowe ………49
2.8.2. Stacje benzynowe ………53
2.8.3. Rynek kawy ………53
2.8.4. Fast food ………55
2.8.5. Pizzerie ………56
2.8.6. Sushi ………56
2.8.7. Casual dining ………57

Rozdział 3.
Istota marketingu w gastronomii

3.1. Pojęcie i specyfika marketingu w gastronomii ………59
3.2. Usługa gastronomiczna jako produkt ………59
3.2.1. Poziomy i elementy produktu w gastronomii……… 61
3.3. Postępowanie nabywców na rynku ………63
3.3.1. Modele zachowań konsumentów ………65

Rozdział 4.
Motywy i zachowania nabywców usług gastronomicznych w opinii respondentów

4.1. Preferencje i gusta respondentów ………70
4.2. Czynniki wpływające na atrakcyjność oferty gastronomicznej ………76
4.3. Lokalizacja i dostępność firmy XYZ……… 85
4.4. Częstotliwość korzystania z usług gastronomicznych ………86
4.5. Ocena oferowanych usług w opinii respondentów……… 91

Uogólnienia i wnioski ………94
Bibliografia……… 96
Aneks