Zarządzanie kapitałem ludzkim w Podlaskich Zakładach Spożywczych
7 marca 2019
Wstęp………..2
Rozdział I
Kapitał ludzki w teorii ekonomii.
1.1. Kapitał ludzki w myśli ekonomicznej………..4
1.2. Inwestycje w kapitał ludzki istota i formy………..9
1.3. Problematyka pomiaru kapitału ludzkiego………..14
Rozdział II
Wykorzystanie kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwie.
2.1. Pracownicy jako zasoby strategiczne………..18
2.2. Kapitał ludzki z punktu widzenia przedsiębiorstwa………..20
2.3. Kształtowanie i rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwie………..25
2.4. Strategiczne zarządzanie kapitałem ludzkim………..30
Rozdział III
Pomiar kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwie.
3.1. Metody pomiaru kapitału ludzkiego………..33
3.2. Mierniki kapitału ludzkiego………..40
3.3. Sprawozdawczość kapitału ludzkiego………..46
Rozdział IV
Analiza wpływu inwestycji w kapitał ludzki na zmiany w Podlaskich Zakładach Spożywczych.
4.1. Charakterystyka badanej firmy………..52
4.2. Inwestycje firmy………..57
4.3. Analiza potrzeb rozwojowych………..58
4.4. Rola motywacji pracowników w procesie zmian w firmie………..64
Zakończenie………..92
Bibliografia………..94
Spis tabel………..99
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|