Rola usług w hotelarstwie

5 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp………..3

Rozdział I
Usługa hotelowa jako produkt

1. Definicja zakładu hotelarskiego i jego usług ………..6
2. Podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa ………..8
3. Najważniejsze mierniki charakteryzujące hotelarstwo i jego usługi……….. 11
4. Mierniki wielkości bazy usługowej zakładów hotelarskich ………..17
5. Mierniki usług hotelarskich……….. 17
6. Najważniejsze cechy usługi hotelarskiej ………..27


Rozdział II
Jakość usług hotelarskich oraz ich kategoryzacja

1. Jakość usług hotelarskich……….. 31
2. cena usługi dokonywana przez klienta hotelu………..34
3. Ocena usługi hotelarskiej dokonywana przez instytucje kontrolujące ………..35
4. Ocena kategoryzacji jako czynniki mierzenia jakości usług ………..37


Rozdział III
Ekonomiczne aspekty oceny jakości usług hotelarskich

1. Ekonomiczne czynniki jakości usług hotelowych ………..40
2. Zarządzanie jakością w zakresie usług hotelowych……….. 42
3. Jakość usług hotelowych, a koszty ponoszone przez właścicieli danego obiektu ………..43


Rozdział IV
Metodologia badań własnych dotyczących jakości usług hotelowych

1. Przedmiot i cel badań ………..45
2. Problemy i hipotezy badawcze……….. 47
3. Metody, technika i narzędzia badawcze ………..48
4. Charakterystyka badanej grupy……….. 49


Rozdział V
Analiza uzyskanych badań empirycznych.

1. Opis wyników badań empirycznych……….. 51
2. Analiza wyników przedmiotowych badań empirycznych………..55


Zakończenie ………..51
Bibliografia……….. 59
Spis wykresów i tabel…………53
Załącznik nr 1 ankieta badawcza ………..61